title

DEELNEMERS

 

NATUURSPEELTUIN

- Doen & beleven, Genieten & spelen, Ontmoeten & verbinden, Zien & inspireren
NATUURSPEELTUIN

Het Stadslandbouwproject is een natuurrijke plek, waar gezinnen graag komen om hun kinderen te laten spelen. Om dit beter te faciliteren, wordt in 2018 een Natuurspeeltuin opgericht.

De Stichting Natuurspeeltuin Amsterdam Noord is opgericht om de bouw van de speeltuin te faciliteren en om de speeltuin te beheren.

Het doel van deze Stichting is om de Natuurspeeltuin tot stand te brengen en om natuureducatie, milieubeleving en beweging onder kinderen te stimuleren en de sociale cohesie in Amsterdam noord te bevorderen en te vergroten.

 

Informatie over de Stichting
Naam: Stichting Natuurspeeltuin Amsterdam Noord
Bestuur:
Elin Karlsson, voorzitter
Maaike Lans, secretaris
Francis Eijlders, penningmeester
Merle Vis, lid
KvK: 68259271
IBAN: NL37BUNQ229098192
Adres: Meteorenweg 272, 1035 RN Amsterdam
Tel voorzitter: 06-30683733
RSIN/fiscaal nummer: 857364273
ANBI Beleidsplan

Informatie over de Speeltuin

Naast speelobjecten zoals een klimparcours, waterspeelplek en kleuterweide komen in de speeltuin ook zitplekken voor een picknick, verjaardagspartijtje of buurtfeestje. Een prominente plaats in de speeltuin is geweid aan een helofytenfilter. Dit ecologische filter van planten, maakt het water uit de naastliggende sloot schoon. Vervolgens wordt er een waterbaan mee gevuld, die dient als speelwater. Daarna vloeit schoon water weer terug in de sloot. Op deze manier maken wij een gezonde kringloop van water. We maken zo veel mogelijk gebruik van de bestaande omgeving, zoals bomen, struiken, water, zand en heuvels. De speeltuin wordt gratis en openbaar, voor alle bezoekers van NoordOogst. De natuurspeeltuin is altijd open en voor alle leeftijden geschikt.

Om de speeltuin te bouwen heeft NoordOogst een bedrijf ingeschakeld met veel ervaring met het maken van natuurspeeltuinen. Zandraket heeft een mooi ontwerp gemaakt en is inmiddels ook bezig met de planning van de aanleg van de speeltuin. Hier vind u een tekening van het ontwerp.

In 2016 en 2017 is hard gewerkt om het nodige geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van de speeltuin. Er is een succesvolle crowdfund campagne uitgevoerd, waarbij lokale bedrijven, ondernemers en buurtbewoners geld gedoneerd hebben voor de speeltuin. Omdat de reeds gedoneerde € 16.000 niet voldoende is voor (de totale begroting is rond € 70.000) lopen ook verzoeken voor fondsen en donaties van grote bedrijven en stichtingen. Een aantal toezeggingen zijn reeds gemaakt en wij houden u hier en op onze Facebook pagina op de hoogte van de ontwikkelingen. Als de speeltuin is aangelegd komt er ook natuurlijk een spetterend openingsfeest!

 

Wilt u ook donateur worden voor de natuurspeeltuin? Wij zoeken nog fondsen, subsidies en giften. Neem contact op met natuurspeeltuinamsterdamnoord@gmail.com