title

DEELNEMERS

 

HET GROENE HUIS

- Ontmoeten & verbinden, Zien & inspireren

Naar website:

HET GROENE HUIS

Melkweg Volkstuin Project *
Onderdeel van NOORDOOGST

Wat is het Groene Huis?

Het Groene Huis, een afdeling van de stichting Cultuurhuis Noord. Groen is wat ons drijft en deze fascinatie willen we doorgeven en delen.

Wij hebben in het verleden twee groendagen op het zonneplein en een ‘de mooiste voortuin  wedstrijd’ georganiseerd. Hiermee willen we de buurt kennis laten maken met alles wat met natuur en milieu (groen) te maken heeft. Zo vinden er workshops plaats,stekjesruil, lezingen en er word veel informatie gegeven over diverse onderwerpen welke met tuin en groen te maken heeft. Er is ook soep verkocht op WNKL festival op het Zonneplein en het was een succes (pompoenen van eigen land)

Het Groene Huis heeft door middel van flyeren in de buurt, geprobeerd om Tuindorp-Oostzaan op de hoogte te stellen wat ze van plan waren op Noordoogst (toen nog de melkweg) en dat wij graag wilden weten of er mensen geïnteresseerd waren in een moestuin, vele wisten het niet en zijn blij geïnformeerd te zijn door ons, zodoende hebben we een grote groep bij elkaar gebracht die geïnteresseerd is in een moestuin op het voormalig TOB terrein. En de aanmeldingen komen nog steeds binnen.

Het eerste seizoen van tuinieren zit er al op en het is een succes, leuke mensen, leuke initiatieven, de 25m2 tuinen zijn een succes en wat groeit er veel op. De gezamenlijke tuin word ook steeds mooier en begint vorm te krijgen. We willen alles zoveel mogelijk democratisch houden en zoveel mogelijk inspraak van de leden op onze plannen Wij bestaan nu al ruim 1 jaar en gaan als het aan ons ligt graag door met deze bezigheden!

Het Groene Huis bestaat uit: Janneke, Johan, Annelies en Saskia